Nysted Dyreklinik I/S
      - omsorg og tryghed for dig og dine dyr  
INFO | SMÅDYR | HESTE | KVÆG | HISTORIER    


 

Foto: Halsende hund

Lopper

Hvordan slipper vi bedst af med de små bæster ?
Som udgangspunkt er det godt at vide lidt om loppens livscyklus, da det giver et indblik i hvor lang tid det kan tage at blive loppefri.

 

 

Lopper hos hund og kat

Loppeplagen rammer næsten alle hunde eller katte på et eller andet tidspunkt. Det er forskelligt hvor meget hunden eller katten påvirkes af lopperne, nogle kløer sig voldsomt, mens det andre gange er os mennesker der påvirkes mest af lopperne.
Men hvordan slipper vi bedst af med de små bæster ?

Som udgangspunkt er det godt at vide lidt om loppens livscyklus, da det giver et indblik i hvor lang tid det kan tage at blive loppefri.
En voksen loppe lægger mellem 30 og 50 æg om dagen og den overlever ved at suge blod fra hunden / katten. Når hunden eller katten bevæger sig rundt, drysser æggene af i omgivelserne og disse æg bliver til larver efter 2-3 dage. Larverne gemmer sig i gulvsprækker, tæpper og alle mulige andre utilgængelige steder og her danner de pupper som efter 3 uger - 6 mdr. udklækkes til lopper.
Det betyder at man ofte kun finder op mod 5 % af den samlede loppefamilie, da de resterende 95 % lever i hunden eller kattens omgivelser. På bare 3 uger kan 5 lopper blive til 6000 efterkommere!

Loppen er kun mellem 1,5 - 3 mm lang og kan være svær at få øje på i en tæt pels. Dens eskrementer er små sorte "sandkorn" og hvis de er at finde på hunden eller katten, har den helt sikkert lopper.

Hvis din hund eller kat er blevet angrebet af lopper skal den behandles. Giv ikke op hvis lopperne ikke er væk efter en enkelt behandling. Ovenstående viser at det kræver stor tålmodighed og omhyggelighed.
Hunde og kattetæpper, dyner og puder som dyret har ligget på, vaskes på 60 grader.
Støvsug grundigt - også i bilen.
Hold fremmede dyr væk hvis de ikke er loppebehandlet.

Behandling af hunden / katten:
Der findes flere forskellige præparater på markedet, her nævnes dog kun dem som vi forhandler på Nysted Dyreklinik:
Capstar er i pilleform og gives til hund eller kat som er angrebet af lopper og ikke som forebyggelse. Det dræber de levende lopper, men ikke æg og larver. Capstar har effekt i 24 timer, og da lopperne har brug for at suge blod en gang i døgnet, får man udryddet hele den klækkede loppebestand.
Program Vet Injektion til kat er beregnet til forebyggelse af loppeformering. Det hæmmer udviklingen af loppeæg til voksne lopper i 6 mdr. Det gives som injektion af dyrlægen.
Stronghold er receptpligtig og anvendes som forebyggelse og behandling af lopper, øremider samt hage og spolorm. Det dryppes i nakken ligesom Frontline og Bayvantic.
Frontline Combo Vet og Bayvantic virker både mod lopper og flåter og dryppes i nakken på dyret. Det er vigtigt at skille pelsen godt ad, så det kommer direkte ned på huden. Vask hænder efter behandlingen eller benyt gummihandsker.
Hunden eller katten må ikke vaskes 48 timer før og efter behandlingen, da stoffet fordeler sig med hudfedtet på dyrets krop.
Man bør behandle fast hver 4. uge for at sikre sig mod nye angreb.
HUSK : BAYVANTIC ER GIFTIGT FOR KATTE !!!!!!!

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål